Îngrijirea beneficiarilor după un infarct miocardic
O îngrijire organizată corespunzător în perioada post-infarct este cheia restabilirii rapide a calității vieții. Centrul Rezidențial „TRĂIEȘTE” oferă servicii de îngrijire a beneficiarilor în perioada post-infarct. Beneficiarii sunt îngrijiți de un personal cu nivel corespunzător de cunoștințe, studii specializate și experiență practică bogată.
În cazul vârstnicilor, este deosebit de important să se asigure o gamă necesară de măsuri, deoarece pe lângă bolile de inimă, există adesea și alte afecțiuni provocate de îmbătrânirea firească a organismului. Perioada critică se consideră a fi intervalul de la 1 la 10 zile după suferirea unui atac de cord. În această perioadă probabilitatea unor complicații este cea mai mare:
- aritmie;
- insuficienţă cardiacă;
- slăbiciune.
În perioada acută, pacientului i se prescrie repaus la pat. El trebuie să se protejeze de stresul excesiv, încordare emoțională și fizică. Impact negativ asupra stării generale aduc încercările de a se ridica de sine stătător din pat, de a începe efectuarea celor mai simple sarcini cotidiene. Tocmai de aceea, infirmierele vor acorda ajutor în toate – beneficiarul nu va trebui să meargă în cantină și să consume hrana de sine stătător.
Trecând peste perioada critică și complicațiile asociate, personalul ajută beneficiarii în procesul de reabilitare și recuperare. Revenirea treptată la activitatea fizică normală este o parte integrantă a reabilitării. Sub supravegherea personalului, beneficiarii se ridică singuri din pat, efectuează exerciții de cultură fizică medicală și încep să facă plimbări liniștite în parcul Centrului. După orice activitate fizică se măsoară și se înregistrează tensiunea arterială .
Personalul calificat al Centrului Rezidențial „TRĂIEȘTE” va avea grijă de recuperarea rapidă și corespunzătoare a persoanei dragi a Dvs.